Лесни патешки рилети
- Общо време 1ч. 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1ч. 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
0.5 бр. Филе от патешки гърди
1 бр. Патешки кълка с конфи
1 бр. Лук шалот, нарязан
1 с.л. Неосолен шам фъстък
2 бр. Дафинов лист
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
0.5бр. Филе от патешки гърди 1бр. Патешки кълка с конфи 1бр. Лук шалот, нарязан 1с.л. Неосолен шам фъстък 2бр. Дафинов лист Сол, пипер
Стъпка 2 /6
Нарежете на кубчета патешките гърди, без да отстранявате мазнината. Поставете патешките гърди с мазнината в купата.
0.5бр. Филе от патешки гърди
Стъпка 3 /6
Запечете патешките гърди.
0.5бр. Филе от патешки гърди
Стъпка 4 /6
Добавете бутчетата с конфи, мазнината от тях, дафиновите листа и щипка сол и пипер.
1бр. Патешки кълка с конфи 2бр. Дафинов лист Сол, пипер
Стъпка 5 /6
Приготвяне под високо налягане.
Стъпка 6 /6
Прецедете и нарежете на ситно (с изключение на дафиновите листа). Сложете в буркани с шам фъстъка. Залейте с разтопената мазнина.
0.5бр. Филе от патешки гърди 1бр. Патешки кълка с конфи 1бр. Лук шалот, нарязан 1с.л. Неосолен шам фъстък