Леща белуга със скариди
- Общо време 29мин.
- 15мин.
Приготвяне - 14мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
240 г Черна леща белуга
300 г Обелени опашки от скариди
2 с.л. Слънчогледово олио
2 бр. Стрък целина, тънко нарязан
1 бр. Червена чушка, нарязана на ивици
500 мл Зеленчуков бульон
20 г Масло
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в съда за готвене.
Стъпка 3 /6
Запържете скаридите, без да ги сготвяте напълно. Извадете ги и добавете зеленчуците и маслото. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 4 /6
Смесете и гответе от 3 до 5 минути. Добавете лещата и бульона.
Стъпка 5 /6
Време за приготвяне: 14 мин.
Стъпка 6 /6
Добавете скаридите. Разбъркайте. Оставете да престои 1 минута, преди да сервирате.