Миди с шунка и босилеково песто
- Общо време 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
500 г Миди
2 връзки Пресен босилек
50 г Печени кедрови ядки
2 с.л. Лимонов сок
1 скилидка Чесън
50 мл Зехтин
4 резена Шунка
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Сложете босилека, кедровите ядки, лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер в блендер. Разбийте, докато всички съставки бъдат накълцани на ситно. Докато блендерът е все още включен, внимателно добавете маслото, докато се получи равномерно смес. Оставете я настрана.
Стъпка 2 /4
Избършете всяка мида с кухненска хартия. Нарежете парчетата шунка на четири дълги ленти. Увийте лента шунка около всяка мида и фиксирайте с клечка за зъби.
Стъпка 3 /4
- Включете грила - Изберете подходящата програма и натиснете OK След това продължете с рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като загрее, поставете мидите върху плочата и затворете грила. Оставете да се готви, докато индикаторната лампичка светне в оранжево или докато дисплеят покаже „средно изпечено“.
Стъпка 4 /4
Накрая добавете по една лъжица песто и няколко кедрови ядки върху всяка мида.