Миш-маш шакшука
- Общо време 15мин.
- 10мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
400 г Млени домати
4 бр. Червени чушки, нарязани на тънки ивици
1 бр. Глава лук, ситно нарязан
2 бр. Скилидка чесън, обелена и накълцана
2 ч.л. Кимион
10 бр. Стрък ситно нарязан магданоз
10 бр. Филиз ситно нарязан кориандър
2 с.л. Зехтин
100 мл Вода
4 бр. Яйца
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в съда.
Стъпка 3 /6
Запържете леко лука, чесъна и чушките.
Стъпка 4 /6
Добавете кимиона и половината подправки, нарязаните домати и вода. Разбъркайте.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане: 10 мин
Стъпка 6 /6
Счупете внимателно отгоре яйцата. Изчакайте 5 мин. Сервирайте с останалата част от подправките.