Миш-маш шакшука
Tefal
Рецепта на Tefal

Миш-маш шакшука

Оценка две звезди (средна)

-/5

  • Общо време 15мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    5мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 400 г Млени домати

  • 4 бр. Червени чушки, нарязани на тънки ивици

  • 1 бр. Глава лук, ситно нарязан

  • 2 бр. Скилидка чесън, обелена и накълцана

  • 2 ч.л. Кимион

  • 10 бр. Стрък ситно нарязан магданоз

  • 10 бр. Филиз ситно нарязан кориандър

  • 2 с.л. Зехтин

  • 100 мл Вода

  • 4 бр. Яйца

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 400г Млени домати
  • 4бр. Червени чушки, нарязани на тънки ивици
  • 1бр. Глава лук, ситно нарязан
  • 2бр. Скилидка чесън, обелена и накълцана
  • 2ч.л. Кимион
  • 10бр. Стрък ситно нарязан магданоз
  • 10бр. Филиз ситно нарязан кориандър
  • 2с.л. Зехтин
  • 100мл Вода
  • 4бр. Яйца

Стъпка 2 /6

Излейте олиото в съда.

  • 2с.л. Зехтин

Стъпка 3 /6

Запържете леко лука, чесъна и чушките.

  • 4бр. Червени чушки, нарязани на тънки ивици
  • 1бр. Глава лук, ситно нарязан
  • 2бр. Скилидка чесън, обелена и накълцана

Стъпка 4 /6

Добавете кимиона и половината подправки, нарязаните домати и вода. Разбъркайте.

  • 2ч.л. Кимион
  • 10бр. Стрък ситно нарязан магданоз
  • 10бр. Филиз ситно нарязан кориандър

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане: 10 мин

Стъпка 6 /6

Счупете внимателно отгоре яйцата. Изчакайте 5 мин. Сервирайте с останалата част от подправките.

  • 4бр. Яйца