Ориз по японски
- Общо време 13мин.
- 8мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
240 г Японски ориз
50 г Мляно свинско месо
30 г Моркови, тънко нарязани
250 мл Бульон Даши или рибен бульон
10 мл Соев сос
0.5 ч.л. Настърган джинджифил
1 с.л. Саке
2 с.л. Гъби шиитаке или обикновени гъби
0.5 ч.л. Захар
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
240г Японски ориз 50г Мляно свинско месо 30г Моркови, тънко нарязани 250мл Бульон Даши или рибен бульон 10мл Соев сос 0.5ч.л. Настърган джинджифил 1с.л. Саке 2с.л. Гъби шиитаке или обикновени гъби 0.5ч.л. Захар
Стъпка 2 /7
Нарежете на тънко гъбите.
2с.л. Гъби шиитаке или обикновени гъби
Стъпка 3 /7
Настържете джинджифила.
0.5ч.л. Настърган джинджифил
Стъпка 4 /7
Изплакнете ориза два пъти.
240г Японски ориз
Стъпка 5 /7
Добавете всички съставки в купа. Разбъркайте добре.
240г Японски ориз 50г Мляно свинско месо 30г Моркови, тънко нарязани 250мл Бульон Даши или рибен бульон 10мл Соев сос 0.5ч.л. Настърган джинджифил 1с.л. Саке 2с.л. Гъби шиитаке или обикновени гъби 0.5ч.л. Захар
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Сервирайте!