Панакота очни ябълки
Tefal
Рецепта на Tefal

Панакота очни ябълки

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 12ч. 21мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    1мин.
  • Охлаждане
    12ч.

Съставки

4 порции

  • 150 мл Пълномаслено мляко

  • 4 бр. Лист желатин, накиснат във вода

  • 300 мл Бита сметана

  • 30 г Захар

  • 12 бр. Плод личи в сироп

  • 12 бр. Зърна червено грозде

  • 270 мл Гроздов сок

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Пригответе съставките.

  • 150мл Пълномаслено мляко
  • 4бр. Лист желатин, накиснат във вода
  • 300мл Бита сметана
  • 30г Захар
  • 12бр. Плод личи в сироп
  • 12бр. Зърна червено грозде
  • 270мл Гроздов сок

Стъпка 2 /6

Вкарайте зърно грозде във всеки плод личи, за да оформите очите. Охладете.

  • 12бр. Плод личи в сироп
  • 12бр. Зърна червено грозде

Стъпка 3 /6

Кипнете млякото, сметаната, захарта и половината от желатина в купата. Разлейте в десертни чаши и приберете в хладилника.

  • 150мл Пълномаслено мляко
  • 4бр. Лист желатин, накиснат във вода
  • 300мл Бита сметана
  • 30г Захар

Стъпка 4 /6

Без да изплаквате тигана, налейте в него гроздовия сок и остатъка от течния желатин.

  • 4бр. Лист желатин, накиснат във вода
  • 270мл Гроздов сок

Стъпка 5 /6

Приготвяне под налягане.

Стъпка 6 /6

Оставете в Cookeo. Залейте десертните чаши, щом кремът се сгъсти.