Панирани хапки от треска
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
300 г Треска
2 с.л. Брашно
2 ч.л. Къри на прах
1 Яйце
3 с.л. Пармезан
3 с.л. Магданоз
8 с.л. Сушена галета
Сол
Слънчогледово олио
Аксесоари
Extra Crisp
Приготвяне
Стъпка 1 /9
Тази рецепта изисква Extra Crisp. Пригответе съставките.
Стъпка 2 /9
Подправете хапките от треска със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /9
Смесете брашното и къри на прах в малка чиния. Разбийте яйцето в малка купа.
Стъпка 4 /9
Смесете всички съставки за галетата.
Стъпка 5 /9
Изцяло покрийте едно парче треска с брашно.
Стъпка 6 /9
Намажете изцяло с разбитото яйце, след което оваляйте в галета. Повторете с останалите парчета треска.
Стъпка 7 /9
Намажете всяка страна на панираната треска с масло.
Стъпка 8 /9
Изсипете слънчогледово олио колкото една чертичка в съда за готвене. Добавете 8-9 парчета треска.
Стъпка 9 /9
Сложете капака Extra Crisp. Гответе на ръчен режим (Manual) за 14 минути на 200 °C. Обърнете по средата на времето за готвене.