Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Панирани хапки от треска

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 35мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 300 г Треска

  • 2 с.л. Брашно

  • 2 ч.л. Къри на прах

  • 1 Яйце

  • 3 с.л. Пармезан

  • 3 с.л. Магданоз

  • 8 с.л. Сушена галета

  • Сол

  • Слънчогледово олио

Аксесоари

  • Extra Crisp
    Extra Crisp

Приготвяне

Стъпка 1 /9

Тази рецепта изисква Extra Crisp. Пригответе съставките.

  • 300г Треска
  • 2с.л. Брашно
  • 2ч.л. Къри на прах
  • 1 Яйце
  • 3с.л. Пармезан
  • 3с.л. Магданоз
  • 8с.л. Сушена галета
  • Сол
  • Слънчогледово олио

Стъпка 2 /9

Подправете хапките от треска със сол и черен пипер.

  • 300г Треска
  • Сол

Стъпка 3 /9

Смесете брашното и къри на прах в малка чиния. Разбийте яйцето в малка купа.

  • 2с.л. Брашно
  • 2ч.л. Къри на прах
  • 1 Яйце

Стъпка 4 /9

Смесете всички съставки за галетата.

  • 3с.л. Пармезан
  • 3с.л. Магданоз
  • 8с.л. Сушена галета
  • Сол

Стъпка 5 /9

Изцяло покрийте едно парче треска с брашно.

  • 300г Треска
  • 2с.л. Брашно

Стъпка 6 /9

Намажете изцяло с разбитото яйце, след което оваляйте в галета. Повторете с останалите парчета треска.

  • 300г Треска
  • 1 Яйце
  • 3с.л. Пармезан
  • 3с.л. Магданоз
  • 8с.л. Сушена галета
  • Сол

Стъпка 7 /9

Намажете всяка страна на панираната треска с масло.

  • Слънчогледово олио

Стъпка 8 /9

Изсипете слънчогледово олио колкото една чертичка в съда за готвене. Добавете 8-9 парчета треска.

  • Слънчогледово олио

Стъпка 9 /9

Сложете капака Extra Crisp. Гответе на ръчен режим (Manual) за 14 минути на 200 °C. Обърнете по средата на времето за готвене.

  • Extra Crisp