Патешки гърди с праскови
- Общо време 12мин.
- 10мин.
Приготвяне - 2мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
1 бр. Патешки гърди, разполовени
3 бр. Половин праскова в сироп
0.5 бр. Глава бял лук, нарязан
1 с.л. Сайдер или балсамов оцет
250 г Сварен бял боб
1 с.л. Зехтин
0.33 ч.л. Мляна канела
Сол, пипер
100 мл Пилешки бульон
50 мл Нискомаслена сметана
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките
1бр. Патешки гърди, разполовени 3бр. Половин праскова в сироп 0.5бр. Глава бял лук, нарязан 1с.л. Сайдер или балсамов оцет 250г Сварен бял боб 1с.л. Зехтин 0.33ч.л. Мляна канела Сол, пипер 100мл Пилешки бульон 50мл Нискомаслена сметана
Стъпка 2 /6
Подправете патешките гърди със сол и пипер. Излейте олиото в тенджерата.
1бр. Патешки гърди, разполовени 1с.л. Зехтин Сол, пипер
Стъпка 3 /6
Запържете патешките гърди по 1 минута от всяка страна. Извадете ги от тенджерата. Добавете лука и оцет. Гответе 3 минути.
0.5бр. Глава бял лук, нарязан 1с.л. Сайдер или балсамов оцет
Стъпка 4 /6
Добавете другите съставки. Сложете отново патешките гърди отгоре.
3бр. Половин праскова в сироп 250г Сварен бял боб 0.33ч.л. Мляна канела 100мл Пилешки бульон 50мл Нискомаслена сметана
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Измийте патешките гърди и продуктите за топинг преди готвенето. Сервирайте с малко сос.