Печено брюкселско зеле с бекон и горчица
- Общо време 40мин.
- 10мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
1.3 кг брюкселско зеле
5 с.л. Зехтин
1 скилидка Накълцан чесън
2 с.л. Горчица
250 г Предварително сварен бекон
6 с.л. Пармезан
Сол
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Измийте и нарежете брюкселското зеле на 4 парчета. Подправете със зехтин, чесън и горчица. Разбъркайте.
Стъпка 2 /4
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 180°C за 30 минути. Махнете чинията и сложете 800 г брюкселско зеле в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 180°C за 30 минути. Махнете грил решетката и добавете 500 г брюкселско зеле в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 3 /4
По средата на времето за готвене извадете чекмеджето и разклатете, за да може брюкселското зеле да се изпече равномерно и да стане хрупкаво от всички страни. Сложете 150 г бекон в чекмедже 1 и 100 г в чекмедже 2. Ако искате зелето да са по-добре изпечено, увеличете леко времето за готвене.
Стъпка 4 /4
Поръсете брюкселското зеле с малко пармезан и сол. Комбинира се идеално с яйца по шотландски.