Пиле с ориз по тайландски
- Общо време 16мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Пилешки гърди, на жулиени
240 г Тайландски ориз
1 бр. Лайм (сок и кора)
0.4 ч.л. Червена чили паста
2 с.л. Оризов оцет
1 с.л. Сос от стриди
1 с.л. Соев сос
10 бр. Листа прясна мента, нарязани
2 бр. Скилидка чесън, ситно нарязана
330 мл Вода
2 с.л. Олио
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Измийте и нарежете на ситно ментата.
Стъпка 3 /8
Обелете, почистете кълновете и нарежете на ситно чесъна.
Стъпка 4 /8
Смесете в салатна купа соса от стриди, соевия сос, сок и кора от лайм, чили и чесън. Добавете пилешкото и го оставете да се маринова.
Стъпка 5 /8
Загрейте леко олиото в съда. Добавете пилешкото и маринатата. Запечете (на порции, ако е необходимо).
Стъпка 6 /8
Добавете ориза, вода и оцет. Разбъркайте.
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 7 минути
Стъпка 8 /8
Гарнирайте с мента. Сервирайте.