Пиле тандури
- Общо време 48мин.
- 35мин.Приготвяне 
- 13мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съставки
2 порции
- 2 бр. Пилешки бутчета 
- 1 бр. Кисело мляко (125-150 г/бр) 
- 1 с.л. Подправки тандури 
- 1 с.л. Лимонов сок 
- 1 бр. Скилидка чесън, нарязана 
- 130 г Варен нахут 
- 50 г Спанак, нарязан на едро 
- 2 бр. Чери домати, нарязани на 8 
- 1 с.л. Растително масло 
- Сол 
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Обелете, почистете кълновете и нарежете ситно чесъна.
Стъпка 3 /7
Смесете в купа киселото мляко, подправките, чесъна и лимоновия сок. Добавете сол. Мариновайте пилето за 30 мин. Излейте олиото в съда.
Стъпка 4 /7
Сгответе спанака за около 1 мин. Добавете нахута и доматите. Добавете сол.
Стъпка 5 /7
Добавете пилешкото и марината.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 13 минути
Стъпка 7 /7
Сервирайте с ориз.

