Пилешки шиш кебап
- Общо време 4ч. 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 4ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Пилешки бутчета без кожа и кости
250 г Кисело мляко
1 с.л. Зехтин
1 ч.л. Сол
4 с.л. Лимонов сок
2 скилидка Чесън
2 ч.л. Червен пипер
1 ч.л. Кимион
1 ч.л. Млян кориандър
50 мл Мляко
60 г Майонеза
1 ч.л. Мащерка
2 ч.л. Нарязан магданоз
1 Нарязан лук шалот
1 ч.л. Чесън на прах
Сол и пипер
150 г Маруля
1 Домат
1 Червен лук
4 Ливански питки
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Смесете в купа половината кисело мляко, зехтина, солта, половината лимонов сок, накълцания чесън, червения пипер, кимиона и кориандъра на прах. Добавете парчетата пилешко, разбъркайте, за да се покрият добре със сместа и ги оставете поне 4 часа в хладилник, за да се мариноват.
Стъпка 2 /5
Извадете пилешкото от маринатата и набучете всяко парче на 2 разположени успоредно едно на друго шишчета, за да оформите шиш кебапа.
Стъпка 3 /5
Включете вашия OptiGrill. Изберете автоматична програма "Пиле" и натиснете OK. След като загрее, поставете кебапа върху грил плоча и затворете грила. Гответе, докато индикаторната лампичка светне в червено.
Стъпка 4 /5
Пригответе белия сос, като смесите останалото кисело мляко, прясното мляко, майонезата, другата половина oт лимоновия сок, накълцаните мащерка, магданоз, лук шалот и чесън на прах. Подправете със сол и черен пипер.
Стъпка 5 /5
Нарежете шиш кебапа на ленти и сервирайте с ливанския хляб, нарязана маруля, нарязан домат, нарязан на кръгчета червен лук и бял сос.