Пилешко моле
- Общо време 32мин.
- 10мин.
Приготвяне - 22мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1.5 с.л. Зехтин
1.5 бр. Глава лук, обелен и нарязан
1.5 бр. Скилидка чесън, нарязана
600 г Домати от консерва
3 бр. Суха люта чушка
150 г Тиквено семе
150 г Стафиди
1.5 ч.л. Млян кимион
1.5 ч.л. Мляна канела
3 с.л. Неподсладено какао
3 бр. Обезкостено пилешко бутче
350 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
1.5с.л. Зехтин 1.5бр. Глава лук, обелен и нарязан 1.5бр. Скилидка чесън, нарязана 600г Домати от консерва 3бр. Суха люта чушка 150г Тиквено семе 150г Стафиди 1.5ч.л. Млян кимион 1.5ч.л. Мляна канела 3с.л. Неподсладено какао 3бр. Обезкостено пилешко бутче 350мл Вода
Стъпка 2 /6
Смесете доматите, чушките, семената, стафидите и подправките. Добавете какаото и разбъркайте.
600г Домати от консерва 3бр. Суха люта чушка 150г Тиквено семе 150г Стафиди 1.5ч.л. Млян кимион 1.5ч.л. Мляна канела 3с.л. Неподсладено какао
Стъпка 3 /6
Излейте олиото в тенджерата. Запържете чесъна и лука.
1.5с.л. Зехтин 1.5бр. Глава лук, обелен и нарязан 1.5бр. Скилидка чесън, нарязана
Стъпка 4 /6
Излейте соса в съда. Разбъркайте. Добавете пилешкото. Налейте водата.
3бр. Обезкостено пилешко бутче 350мл Вода
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Накълцайте пилешкото и сгъстете соса в режим Запечатване (Browning).