Grilled fruit skewers with chocolate sauce
- Общо време 21мин.
- 15мин.Приготвяне 
- 6мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съставки
6 порции
- 300 г Ананас (около 1/4 обелен ананас) 
- 375 г Диня 
- 95 г Течен мед 
- 1 ч.л. Ванилия на прах 
- 1.5 с.л. Прясно изцеден сок от лайм 
- 1.5 ч.л. Настъргана кора от лайм 
- 375 г Червено грозде 
- 165 г 65% черен шоколад 
- 11 cl вода 
- 11 cl Пълномаслена сметана 
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Нарежете ананаса и месестата част на динята на кубчета по 2 см. Смесете меда с ванилията, сока и настърганата кора на лайма. Добавете нарязаните на кубчета плодове и червеното грозде. Разбъркайте и оставете в хладилника, докато приготвите шоколадовия сос.
Стъпка 2 /5
Нарежете шоколада с нож и го сложете в малка купа. Изсипете водата и сметаната в малка тенджерка. Загрейте на бавен огън , полейте шоколада със сместа и разбийте веднага. Оставете да изстине.
Стъпка 3 /5
Пригответе шишчетата, като редувате върху тях добре отцедените плодове. На шишче трябва да се падат по около 80 г плодове
Стъпка 4 /5
Отворете вашия Optigrill в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете шишчетата върху грил плочите и гриловайте 6 минути, като ги обърнете по средата на готвенето и ги намажете с марината, за да се изпекат от всички страни.
Стъпка 5 /5
Сервирайте шишчетата с шоколадовия сос.

