Праскови с шам фъстък
- Общо време 16мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
2 Жълти праскови, измити и разрязани на половинки
20 г Печен шам фъстък, обелен и нарязан
20 г Кафява захар
15 г Слабо осолено меко масло
1 Жълтък
10 cl Вода
5 cl Сироп от агаве
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
2 Жълти праскови, измити и разрязани на половинки 20г Печен шам фъстък, обелен и нарязан 20г Кафява захар 15г Слабо осолено меко масло 1 Жълтък 10cl Вода 5cl Сироп от агаве
Стъпка 2 /5
Смесете маслото с кафява захар, яйце и шам фъстък. Разпределете сместа между средите на прасковите.
2 Жълти праскови, измити и разрязани на половинки 20г Печен шам фъстък, обелен и нарязан 20г Кафява захар 15г Слабо осолено меко масло 1 Жълтък
Стъпка 3 /5
Налейте в тенджерата водата и сироп от агаве. Сложете прасковите в кошничката за готвене на пара, а нея в тенджерата.
2 Жълти праскови, измити и разрязани на половинки 10cl Вода 5cl Сироп от агаве
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане.
Стъпка 5 /5
Оставете ги да се охладят преди консумацията. Сервирайте ги със сиропа от готвенето.