Пролетна салата
- Общо време 12мин.
- 10мин.
Приготвяне - 2мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 бр. Яйце(а)
6 бр. Шепа спанак
18 бр. Репички, тънко нарязани
6 резена Резен пушена шунка
6 с.л. Рапично олио
3 ч.л. Винен оцет
3 ч.л. Пълнозърнеста горчица
30 бр. Стрък салатен лук
3 с.л. Слънчогледово семе
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
6бр. Яйце(а) 6бр. Шепа спанак 18бр. Репички, тънко нарязани 6резена Резен пушена шунка 6с.л. Рапично олио 3ч.л. Винен оцет 3ч.л. Пълнозърнеста горчица 30бр. Стрък салатен лук 3с.л. Слънчогледово семе Сол, пипер
Стъпка 2 /5
Смесете горчицата с оцет и олио.
6с.л. Рапично олио 3ч.л. Винен оцет 3ч.л. Пълнозърнеста горчица
Стъпка 3 /5
Поставете яйцата в кошничката за готвене на пара. Налейте в купата 200 мл вода. Поставете кошничката в купата.
6бр. Яйце(а)
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане
Стъпка 5 /5
Незабавно охладете яйцата и отстранете черупките. Смесете заедно всички съставки и сервирайте.
6бр. Шепа спанак 18бр. Репички, тънко нарязани 6резена Резен пушена шунка 30бр. Стрък салатен лук 3с.л. Слънчогледово семе Сол, пипер