Пролетна салата
Tefal
Рецепта на Tefal

Пролетна салата

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 12мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    2мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 6 бр. Яйце(а)

  • 6 бр. Шепа спанак

  • 18 бр. Репички, тънко нарязани

  • 6 резена Резен пушена шунка

  • 6 с.л. Рапично олио

  • 3 ч.л. Винен оцет

  • 3 ч.л. Пълнозърнеста горчица

  • 30 бр. Стрък салатен лук

  • 3 с.л. Слънчогледово семе

  • Сол, пипер

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Пригответе съставките.

  • 6бр. Яйце(а)
  • 6бр. Шепа спанак
  • 18бр. Репички, тънко нарязани
  • 6 Резен пушена шунка
  • 6с.л. Рапично олио
  • 3ч.л. Винен оцет
  • 3ч.л. Пълнозърнеста горчица
  • 30бр. Стрък салатен лук
  • 3с.л. Слънчогледово семе
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /5

Смесете горчицата с оцет и олио.

  • 6с.л. Рапично олио
  • 3ч.л. Винен оцет
  • 3ч.л. Пълнозърнеста горчица

Стъпка 3 /5

Поставете яйцата в кошничката за готвене на пара. Налейте в купата 200 мл вода. Поставете кошничката в купата.

  • 6бр. Яйце(а)

Стъпка 4 /5

Приготвяне под налягане

Стъпка 5 /5

Незабавно охладете яйцата и отстранете черупките. Смесете заедно всички съставки и сервирайте.

  • 6бр. Шепа спанак
  • 18бр. Репички, тънко нарязани
  • 6 Резен пушена шунка
  • 30бр. Стрък салатен лук
  • 3с.л. Слънчогледово семе
  • Сол, пипер