Пролетни рулца със скариди
- Общо време 25мин.
- 15мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
250 г Скариди
1 с.л. Чесън
1 с.л. Джинджифил
120 г Фиде от оризови спагети
45 г Гъби
2 с.л. Къри на прах
1 Лук
1 Кориандър
1 Рибен сос (nuoc-mâm)
3 с.л. Соев сос
8 Листи за брик
1 Яйце
10 Босилек
1 връзки Мента
3 с.л. Сусамово олио
Аксесоари
Extra Crisp
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Тази рецепта изисква Extra Crisp. Пригответе съставките.
250г Скариди 1с.л. Чесън 1с.л. Джинджифил 120г Фиде от оризови спагети 45г Гъби 2с.л. Къри на прах 3с.л. Соев сос 8 Листи за брик 1 Яйце 10 Босилек 1връзки Мента 3с.л. Сусамово олио
Стъпка 2 /5
Смесете първите 10 съставки. Разрежете корите за брик наполовина. Сложете една супена лъжица смес в основата на листа.
250г Скариди 1с.л. Чесън 1с.л. Джинджифил 120г Фиде от оризови спагети 45г Гъби 2с.л. Къри на прах 1 Лук 1 Кориандър 1 Рибен сос (nuoc-mâm) 3с.л. Соев сос 8 Листи за брик
Стъпка 3 /5
Намажете краищата с разбитото яйце. Поставете 2 листа от мента вътре и навийте на пролетно руло. Повторете за останалите пролетни рулца.
1 Яйце 10 Босилек 1връзки Мента
Стъпка 4 /5
Поставете пролетните рулца в съда за готвене.
3с.л. Сусамово олио
Стъпка 5 /5
Сложете капака Extra Crisp. Стартирайте функцията №2 грил (Grill) за 10 минути на 200 °C.
Extra Crisp