Пуешко печено с плънка
- Общо време 1ч. 25мин.
- 25мин.Приготвяне 
- 50мин.Приготвяне 
- 10мин.Охлаждане 
Съставки
6 порции
- 450 г кайма за наденички 
- 3 Лук шалот 
- 3 с.л. зехтин 
- 1.5 с.л. босилек 
- 1.5 с.л. сушени ароматни подправки 
- 600 г Пуешки ескалопи 
- 30 г масло 
- Сол и черен пипер 
- 1.8 кг Дребни картофи за пържене 
- 3 Червен лук 
- 2 с.л. неутрална мазнина 
- Сол и черен пипер 
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Сложете каймата за наденички, нарязания лук шалот, зехтина, босилека и сушените подправки в съд. Подправете с черен пипер. Разбъркайте докато се получи хомогенна плънка.
Стъпка 2 /7
Поставете пуешката ескалопа хоризонтално (ако имате няколко, поставете ги една до друга така, че да образуват правоъгълник). Овкусете ескалопата и след това разнесете плънката по цялата ѝ повърхност. Навийте ескалопата на руло. Завържете рулото, за да го фиксирате по време на готвенето. Оставете настрана.
Стъпка 3 /7
Подгответе картофите. Сложете ги с червения лук върху тавата в уреда. Подправете със зехтин, сол и черен пипер. Разбъркайте добре. Започнете да готвите.
Стъпка 4 /7
След 10 минути разбъркайте картофите и сложете пуешкото руло отгоре. Покрийте го с парченца масло и продължете да готвите.
Стъпка 5 /7
По средата на времето за готвене обърнете рулото, така че да се запече равномерно.
Стъпка 6 /7
След като програмата приключи, оставете месото да почине за 10 минути в отвореното чекмедже на уреда, така че да се досготви и да остане крехко.
Стъпка 7 /7
Извадете пуешкото печено и го нарежете. Сервирайте го с плънката веднага.

