Пържола и картофи на грил по монреалски
- Общо време 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
4 броя средно големи картофи, около 1 кг
1 с.л. рапично олио
2 с.л. подправка за стекове Монреал
4 броя Стекове от телешко контрафиле, около 175 г всеки
0.25 ч.ч. кетчуп
1 с.л. сос Уорчестър
0.5 с.л. лют сос
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Гответе картофите в микровълновата за 6 минути или докато омекнат до степен да можете да ги набодете на вилица, но все още да се усещат твърди. Оставете ги да се охладят достатъчно, за да не парят при допир. Нарежете всеки картоф на две половинки, след което ги нарежете по дължина на ленти с дебелина 1/2 инча (1 см). Поръсете картофите с олиото и половината подправка за стекове. Разбъркайте кетчупа със соса Уорчестър и лютия сос, докато се смесят добре. Оставете настрана.
Стъпка 2 /6
Междувременно подсушете пържолите с кухненска хартия. Поръсете двете страни на всяка пържола с останалата подправка за стекове.
Стъпка 3 /6
Включете грила. Изберете програма Червено месо/Пържола и натиснете OK. Намажете с плочите с малко спрей за готвене. След като индикаторът спре да мига в лилаво/бяло, поставете котлетите върху плочата и затворете грила.
Стъпка 4 /6
Гответе, докато цветът на светлинния индикатор се промени до предпочитаната от вас степен на изпичане; жълто (алангле), оранжево (средно изпечно) или червено (добре изпечено). Прехвърлете пържолите в чиния и я покрийте с фолио. Оставете да починат 5 минути.
Стъпка 5 /6
Гответе картофите, на партиди, за по 5 минути или докато омекнат достатъчно, за да можете да ги набодете с вилица.
Стъпка 6 /6
Сервирайте пържолите с картофите и соса с кетчуп отстрани.