Пържоли от карфиол и бекон от моркови
- Общо време 1ч. 43мин.
- 33мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 Голяма глава карфиол
7 cl Зехтин
2 Лимони
2 Ситно нарязан чесън
1 ч.л. Мед
Сол, черен пипер
4 cl Соев сос
1 с.л. Кленов сироп
1 с.л. Тахан
0.5 с.л. Червен пипер
1 с.л. Чесън на прах
3 Моркови
1 щипка Лют червен пипер на прах
15 г Нарязан пресен магданоз
Аксесоари
Разделител Грил решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Отстранете листата на карфиола. Отрежете стъблото, за да създадете плоска основа за поставяне на карфиола върху дъската за рязане. Използвайте голям, добре наточен нож, за да нарежете филийки с дебелина около 2 см.
Стъпка 2 /7
В малка купа смесете зехтина, сока и кората на един лимон, чесъна и меда. Намажете всяка пържола от карфиол от едната страна със зехтина и лимоновия сос. Овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /7
В голяма купа смесете соевия сос, зехтина, кленовия сироп, тахана, червения пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер.
Стъпка 4 /7
Обелете морковите. С помощта на белачка обелете морковите отгоре надолу, за да се получат ленти с размер на парче бекон.
Стъпка 5 /7
Сложете лентите от моркови в купата и ги мариновайте за поне 30 минути.
Стъпка 6 /7
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Щракнете върху бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим VEGETABLES (Зеленчуци) за P1. За P2 изберете режим MEAT (Месо). Първо добавете половината пържоли от едната страна на разделителя и започнете да готвите. Когато таймерът прозвучи, обърнете пържолите и намажете другата страна на пържолите със соса. Поставете лентите от моркови от другата страна на разделителя и продължете готвенето.
Стъпка 7 /7
След като приключите, повторете процеса с втората партида. Поръсете готовите пържоли с лют червен пипер и нарязан пресен магданоз. Сервирайте с парчетата „бекон“.