Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Пържоли от карфиол и бекон от моркови

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 43мин.
  • Приготвяне
    33мин.
  • Приготвяне
    40мин.
  • Охлаждане
    30мин.

Съставки

4 порции

  • 1 Голяма глава карфиол

  • 7 cl Зехтин

  • 2 Лимони

  • 2 Ситно нарязан чесън

  • 1 ч.л. Мед

  • Сол, черен пипер

  • 4 cl Соев сос

  • 1 с.л. Кленов сироп

  • 1 с.л. Тахан

  • 0.5 с.л. Червен пипер

  • 1 с.л. Чесън на прах

  • 3 Моркови

  • 1 щипка Лют червен пипер на прах

  • 15 г Нарязан пресен магданоз

Аксесоари

  • Разделител
    Разделител
  • Грил решетка
    Грил решетка

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Отстранете листата на карфиола. Отрежете стъблото, за да създадете плоска основа за поставяне на карфиола върху дъската за рязане. Използвайте голям, добре наточен нож, за да нарежете филийки с дебелина около 2 см.

Стъпка 2 /7

В малка купа смесете зехтина, сока и кората на един лимон, чесъна и меда. Намажете всяка пържола от карфиол от едната страна със зехтина и лимоновия сос. Овкусете със сол и черен пипер.

Стъпка 3 /7

В голяма купа смесете соевия сос, зехтина, кленовия сироп, тахана, червения пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер.

Стъпка 4 /7

Обелете морковите. С помощта на белачка обелете морковите отгоре надолу, за да се получат ленти с размер на парче бекон.

Стъпка 5 /7

Сложете лентите от моркови в купата и ги мариновайте за поне 30 минути.

Стъпка 6 /7

Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Щракнете върху бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим VEGETABLES (Зеленчуци) за P1. За P2 изберете режим MEAT (Месо). Първо добавете половината пържоли от едната страна на разделителя и започнете да готвите. Когато таймерът прозвучи, обърнете пържолите и намажете другата страна на пържолите със соса. Поставете лентите от моркови от другата страна на разделителя и продължете готвенето.

  • Разделител

Стъпка 7 /7

След като приключите, повторете процеса с втората партида. Поръсете готовите пържоли с лют червен пипер и нарязан пресен магданоз. Сервирайте с парчетата „бекон“.