Ребърца на грил с чили сос и мариновани чушки
- Общо време 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 ч.л. кафява захар
1 с.л. Оризов оцет
60 г Доматен сос
1 ч.л. Сос срирача (или друг лют сос)
2 червени чушки
2 Жълти чушки
6 cl Зехтин
2 скилидка Нарязан чесън
Сол и пипер
1 с.л. Лимонов сок
2 с.л. Нарязан пресен босилек
65 г Черни маслини
4 Ребра
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе пикантния сос: разбъркайте в купа оцета и кафявата захар, докато тя се разтвори. След това добавете доматения сос и соса шрирача. Разбъркайте и оставете настрана.
Стъпка 2 /7
Включете вашия Optigrill. Изберете програма Пипер и натиснете OK.
Стъпка 3 /7
Разрежете чушките наполовина, отстранете семките и разрежете всяка половинка по дължина на три. Разбъркайте с половината зехтин, накълцания на ситно чесън, сол и черен пипер.
Стъпка 4 /7
След като грилът загрее, сложете чушките на грил плочата и го затворете. Гриловайте, докато светлинният индикатор светне в червено. Прехвърлете чушките в чиния, добавете останалия зехтин, лимоновия сок, босилека и маслините и разбъркайте.
Стъпка 5 /7
Избършете плочите на грила. Включете Optigrill. Изберете програма Говеждо или Червено месо и натиснете OK.
Стъпка 6 /7
Попийте ребрата с кухненска хартия. Намажете всяко ребро от всяка страна със сол и черен пипер. След като грилът загрее, поставете ребрата върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на 2 партиди) и затворете грила. Гриловайте, докато светлинният индикатор светне в съответствие с предпочитанията ви: жълто за алангле, оранжево за средно изпечено или червено за добре изпечено.
Стъпка 7 /7
Прехвърлете ребрата в чинии и сервирайте с пикантния сос и маринованите чушки.