Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Ребърца на грил с чили сос и мариновани чушки

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 15мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    0мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 2 ч.л. кафява захар

  • 1 с.л. Оризов оцет

  • 60 г Доматен сос

  • 1 ч.л. Сос срирача (или друг лют сос)

  • 2 червени чушки

  • 2 Жълти чушки

  • 6 cl Зехтин

  • 2 скилидка Нарязан чесън

  • Сол и пипер

  • 1 с.л. Лимонов сок

  • 2 с.л. Нарязан пресен босилек

  • 65 г Черни маслини

  • 4 Ребра

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе пикантния сос: разбъркайте в купа оцета и кафявата захар, докато тя се разтвори. След това добавете доматения сос и соса шрирача. Разбъркайте и оставете настрана.

  • 2ч.л. кафява захар
  • 1с.л. Оризов оцет
  • 60г Доматен сос
  • 1ч.л. Сос срирача (или друг лют сос)

Стъпка 2 /7

Включете вашия Optigrill. Изберете програма Пипер и натиснете OK.

Стъпка 3 /7

Разрежете чушките наполовина, отстранете семките и разрежете всяка половинка по дължина на три. Разбъркайте с половината зехтин, накълцания на ситно чесън, сол и черен пипер.

  • 2 червени чушки
  • 2 Жълти чушки
  • 6cl Зехтин
  • 2скилидка Нарязан чесън
  • Сол и пипер

Стъпка 4 /7

След като грилът загрее, сложете чушките на грил плочата и го затворете. Гриловайте, докато светлинният индикатор светне в червено. Прехвърлете чушките в чиния, добавете останалия зехтин, лимоновия сок, босилека и маслините и разбъркайте.

Стъпка 5 /7

Избършете плочите на грила. Включете Optigrill. Изберете програма Говеждо или Червено месо и натиснете OK.

Стъпка 6 /7

Попийте ребрата с кухненска хартия. Намажете всяко ребро от всяка страна със сол и черен пипер. След като грилът загрее, поставете ребрата върху грил плочата (ще трябва да ги разделите на 2 партиди) и затворете грила. Гриловайте, докато светлинният индикатор светне в съответствие с предпочитанията ви: жълто за алангле, оранжево за средно изпечено или червено за добре изпечено.

  • 4 Ребра

Стъпка 7 /7

Прехвърлете ребрата в чинии и сервирайте с пикантния сос и маринованите чушки.