Рибни крокети
- Общо време 36мин.
- 30мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
900 г Бяла риба
60 г Галета
60 г Масло
1.5 бр. Лимон, сокът
3 с.л. Магданоз
Сол
Кръг хартия за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Нарежете на ситно магданоза.
3с.л. Магданоз
Стъпка 3 /7
Смесете пасираната риба с магданоза. Направете по две крокети на порция. Оваляйте ги в галета. Сложете подправки.
900г Бяла риба 60г Галета 3с.л. Магданоз Сол
Стъпка 4 /7
Разтопете маслото. Запържете рибните крокети на две партиди. Оставете ги да престоят. Налейте лимоновия сок в тигана.
60г Масло 1.5бр. Лимон, сокът
Стъпка 5 /7
Излейте соса от сока върху крокетите. Подредете ги в застланата кошничка за готвене на пара. Поставете кошничката и 200 мл вода в тигана.
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Сложете крокетите в чиния. Залейте ги със соковете от готвенето. Сервирайте.