Руски борш
- Общо време 1ч.
- 30мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
250 г Телешка плешка, на кубчета
50 г Бекон
200 г Сурово цвекло, на кубчета
100 г Картофи, на кубчета
1 с.л. Доматено пюре
0.5 бр. Глава обелен и нарязан лук
2 бр. Дафинов лист
1 с.л. Слънчогледово олио
350 мл Вода или телешки бульон
Пълномаслен крем фреш
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
250г Телешка плешка, на кубчета 50г Бекон 200г Сурово цвекло, на кубчета 100г Картофи, на кубчета 1с.л. Доматено пюре 0.5бр. Глава обелен и нарязан лук 2бр. Дафинов лист 1с.л. Слънчогледово олио 350мл Вода или телешки бульон Пълномаслен крем фреш
Стъпка 2 /6
Налейте олиото в тигана.
1с.л. Слънчогледово олио
Стъпка 3 /6
Запържете кубчетата месо с бекона. Добавете лука, разбъркайте и гответе 5 минути.
250г Телешка плешка, на кубчета 50г Бекон 0.5бр. Глава обелен и нарязан лук
Стъпка 4 /6
Добавете останалите съставки (без сметаната). Добавете сол и черен пипер и разбъркайте сместа.
200г Сурово цвекло, на кубчета 100г Картофи, на кубчета 1с.л. Доматено пюре 2бр. Дафинов лист 350мл Вода или телешки бульон
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Извадете дафиновия лист и месото. Разбъркайте. Сервирайте с накълцаното месо отгоре и сметана.
Пълномаслен крем фреш