Свински филенца
- Общо време 45мин.
- 20мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
1.35 кг Свинско филе (3х 450 г)
5 с.л. Зехтин
3 ч.л. дижонска горчица
3 ч.л. Пчелен мед
3 ч.л. Чесън на прах
3 ч.л. Пушен червен пипер
1.5 ч.л. Чили на прах
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Овкусете свинските ребра със сол и черен пипер. В малка купа смесете зехтина, горчицата, меда, чесъна на прах, червения пипер и чилито. Покрийте свинските филета със сместа.
Стъпка 2 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 25 минути. Поставете 2 свински филета върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПИЛЕШКО на 200°C за 25 минути. Поставете 1 свинско филе върху грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето.
Стъпка 3 /5
По средата на времето за готвене обърнете свинските филета.
Стъпка 4 /5
Проверете дали са изпечени добре – това зависи от размера на филетата. Печете още 5 минути, ако е необходимо.
Стъпка 5 /5
Извадете филетата и ги оставете да починат поне 5 минути, преди да ги нарежете. Сервирайте с паниран карфиол по азиатски.