Свинско филе и брюкселско зеле с пармезан
- Общо време 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
800 г брюкселско зеле
2 с.л. Зехтин
0.5 ч.л. Сол
1 ч.л. Провансалска подправка
140 г Настърган пармезан
2 с.л. Неутрална мазнина
2 с.л. Лимонов сок
1 с.л. къри на прах
2 с.л. Течен мед
6 резена Свинско филе без кост (около 600 г)
Сол
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Смесете зехтина, лимоновия сок, кърито, меда и солта. С тази смес намажете парчетата свинско филе. Оставете ги настрана.
Стъпка 2 /5
Измийте брюкселското зеле. Нарежете всяко на две и ги сложете в тавата за печене. Добавете зехтина, солта, провансалската подправка и пармезана. Разбъркайте, за да може сместта да го покрие добре.
Стъпка 3 /5
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Оранжевия цвят от настройките с бутона M и натиснете OK. След като загрее, гответе 10 минути.
Стъпка 4 /5
Отворете грила в позиция за цяло ястие и завъртете копчето отстрани на позиция 3. Поставете филетата на грил плочата и ги гриловайте 15 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене. В зависимост от техния размер може да се наложи да ги разделите на две партиди. Разбърквайте редовно брюкселското зеле през това време.
Стъпка 5 /5
Сервирайте веднага.