Свинско филе с къри
- Общо време 10мин.
- 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
1 филе Свинско филе
1 с.л. Къри на прах
Сол и черен пипер
2 с.л. Растителна мазнина
1 броя Манго, обелено и нарязано на ситно
1 парче Стрък целина, накълцана на ситно
0.5 парче Лук, накълцан на ситно
2 с.л. Кориандър, накълцан
2 с.л. Сок от лайм
1 ч.л. Пчелен мед
Лайм
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Свинското филе се овкусява с къри, сол, черен пипер и половината от растителната мазнина.
Стъпка 2 /4
Смесете мангото, целината, лука, кориандъра и сока от лайм, растителната мазнина, меда, солта и черния пипер и оставете настрана.
Стъпка 3 /4
- Включете грила. - Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Изберете ръчен режим или програма Свинско (в зависимост от модела) и натиснете OK. Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като загрее, поставете филето върху плочата и затворете грила. Оставете да се готви, докато индикаторната лампичка светне в червено или докато екранът покаже „добре изпечено“.
Стъпка 4 /4
Поставете месото върху дъска за рязане и го покрийте с фолио. Оставете го 5 минути, след което го нарежете на ситно. Сервирайте със соса от манго и резенчета лайм.