Рецепта на
Супа Вишисоаз
- Общо време 20мин.
- 15мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
450 г Праз, нарязан
450 г Картофи, на кубчета
150 г Лук, ситно нарязан
45 г Масло
750 мл Зеленчуков бульон
150 г Сметана
3 с.л. Салатен лук, нарязан
3 бр. Скилидка чесън
Сол, пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Измийте и нарежете на тънки ивици белите части на праза.
Стъпка 3 /8
Обелете и нарежете на ситно лука.
Стъпка 4 /8
Обелете и почистете кълновете от скилидките чесън.
Стъпка 5 /8
Сложете в съда всички съставки с изключение на салатния лук и сметаната.
Стъпка 6 /8
Време за приготвяне: 5 мин.
Стъпка 7 /8
Блендирайте със сметаната.
Стъпка 8 /8
Добавете салатния лук и сервирайте.