Телешки емпанади
- Общо време 27мин.
- 15мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
1 с.л. Зехтин
150 г Телешка кайма
1 с.л. Доматено пюре
1 с.л. Мексиканска подправка
2 Лист бутер тесто (от него се изрязват 8 кръга с диаметър 10 см)
1 Яйчен жълтък, разбъркан в малко вода
2 Зелен лук, накълцан
Сол и пипер
Аксесоари
Extra Crisp 2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Тази рецепта изисква капак за готвене с горещ въздух Extra Crisp. Подгответе съставките.
Стъпка 2 /5
Изсипете олиото в купата на мултикукъра.
Стъпка 3 /5
Запържете лука. Добавете месото, доматеното пюре, подправките, сол и черен пипер. Запържете до златисто кафяво за 5 минути. Оставете настрана.
Стъпка 4 /5
Напълнете със сместта 8 кръгчета от тесто. Подгънете нагоре краищата на тестото, за да оформите емпанадите. Намажете ги отгоре с жълтък. Поставете ги на решетката в горна позиция, като внимавате да не се застъпват.
Стъпка 5 /5
Изключете Cookeo. Поставете капака за готвене с горещ въздух Extra Crisp и изберете ръчен режим на 200 °C за 12 минути.