Recipe Details Page - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Телешки емпанади

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 27мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    12мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1 с.л. Зехтин

  • 150 г Телешка кайма

  • 1 с.л. Доматено пюре

  • 1 с.л. Мексиканска подправка

  • 2 Лист бутер тесто (от него се изрязват 8 кръга с диаметър 10 см)

  • 1 Яйчен жълтък, разбъркан в малко вода

  • 2 Зелен лук, накълцан

  • Сол и пипер

Аксесоари

  • Extra Crisp
    Extra Crisp
  • 2в1 решетка за цяло ястие
    2в1 решетка за цяло ястие

Приготвяне

Стъпка 1 /5

Тази рецепта изисква капак за готвене с горещ въздух Extra Crisp. Подгответе съставките.

  • 1с.л. Зехтин
  • 150г Телешка кайма
  • 1с.л. Доматено пюре
  • 1с.л. Мексиканска подправка
  • 2 Лист бутер тесто (от него се изрязват 8 кръга с диаметър 10 см)
  • 1 Яйчен жълтък, разбъркан в малко вода
  • 2 Зелен лук, накълцан
  • Сол и пипер

Стъпка 2 /5

Изсипете олиото в купата на мултикукъра.

  • 1с.л. Зехтин

Стъпка 3 /5

Запържете лука. Добавете месото, доматеното пюре, подправките, сол и черен пипер. Запържете до златисто кафяво за 5 минути. Оставете настрана.

  • 150г Телешка кайма
  • 1с.л. Доматено пюре
  • 1с.л. Мексиканска подправка
  • 2 Зелен лук, накълцан

Стъпка 4 /5

Напълнете със сместта 8 кръгчета от тесто. Подгънете нагоре краищата на тестото, за да оформите емпанадите. Намажете ги отгоре с жълтък. Поставете ги на решетката в горна позиция, като внимавате да не се застъпват.

  • 2 Лист бутер тесто (от него се изрязват 8 кръга с диаметър 10 см)
  • 1 Яйчен жълтък, разбъркан в малко вода

Стъпка 5 /5

Изключете Cookeo. Поставете капака за готвене с горещ въздух Extra Crisp и изберете ръчен режим на 200 °C за 12 минути.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
35мин.

Емпанади

ratings.NaN

Recipe Details Page - Tefal
Емпанади
Tefal
Tefal
27мин.

Емпанади от говеждо месо

Оценка пет звезди (средна)

1 Отзиви

Recipe Details Page - Tefal
Емпанади от говеждо месо