Телешки ескалопи
- Общо време 21мин.
- 20мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
12 Телешки ескалопи (65/75 г), начукани (4/5 мм)
12 резена Прошуто
36 Листа градински чай
12 резена Ементал
400 г Сърцевини от артишок, мариновани
300 г Патладжан, на малки кубчета
100 мл Бяло вино
200 мл Вода
4 с.л. Олио
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
12 Телешки ескалопи (65/75 г), начукани (4/5 мм) 12резена Прошуто 36 Листа градински чай 12резена Ементал 400г Сърцевини от артишок, мариновани 300г Патладжан, на малки кубчета 100мл Бяло вино 200мл Вода 4с.л. Олио
Стъпка 2 /7
Нарежете на кубчета патладжаните.
300г Патладжан, на малки кубчета
Стъпка 3 /7
Поставете върху скалопина резен шунка, 3 листа градински чай и 1 резен сирене. Завийте ги. Фиксирайте ги с 3 клечки за зъби и ги нарежете на 3 ролца.
12резена Прошуто 36 Листа градински чай 12резена Ементал
Стъпка 4 /7
Загрейте олиото в тигана. Запържете малките телешки ролца (на два пъти, ако е за 4 или 6 порции). Оставете ги настрани.
Стъпка 5 /7
Деглазирайте с бяло вино. Добавете зеленчуците и вода. Подправете леко със сол и пипер. Сложете отново телешките ролца в тигана.
400г Сърцевини от артишок, мариновани 300г Патладжан, на малки кубчета 100мл Бяло вино 200мл Вода
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане.
Стъпка 7 /7
Сервирайте ги горещи.