Телешки ескалопи
Tefal
Рецепта на Tefal

Телешки ескалопи

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 21мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    1мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 12 Телешки ескалопи (65/75 г), начукани (4/5 мм)

  • 12 резена Прошуто

  • 36 Листа градински чай

  • 12 резена Ементал

  • 400 г Сърцевини от артишок, мариновани

  • 300 г Патладжан, на малки кубчета

  • 100 мл Бяло вино

  • 200 мл Вода

  • 4 с.л. Олио

Приготвяне

Стъпка 1 /7

Пригответе съставките.

  • 12 Телешки ескалопи (65/75 г), начукани (4/5 мм)
  • 12резена Прошуто
  • 36 Листа градински чай
  • 12резена Ементал
  • 400г Сърцевини от артишок, мариновани
  • 300г Патладжан, на малки кубчета
  • 100мл Бяло вино
  • 200мл Вода
  • 4с.л. Олио

Стъпка 2 /7

Нарежете на кубчета патладжаните.

  • 300г Патладжан, на малки кубчета

Стъпка 3 /7

Поставете върху скалопина резен шунка, 3 листа градински чай и 1 резен сирене. Завийте ги. Фиксирайте ги с 3 клечки за зъби и ги нарежете на 3 ролца.

  • 12резена Прошуто
  • 36 Листа градински чай
  • 12резена Ементал

Стъпка 4 /7

Загрейте олиото в тигана. Запържете малките телешки ролца (на два пъти, ако е за 4 или 6 порции). Оставете ги настрани.

Стъпка 5 /7

Деглазирайте с бяло вино. Добавете зеленчуците и вода. Подправете леко със сол и пипер. Сложете отново телешките ролца в тигана.

  • 400г Сърцевини от артишок, мариновани
  • 300г Патладжан, на малки кубчета
  • 100мл Бяло вино
  • 200мл Вода

Стъпка 6 /7

Приготвяне под налягане.

Стъпка 7 /7

Сервирайте ги горещи.