Терин с рикота и чушки
Tefal
Рецепта на Tefal

Терин с рикота и чушки

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 23мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    8мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 600 г Рикота

  • 4.5 бр. Чушки на ивици

  • 6 бр. Лист желатин, предварително накиснат

  • 90 г Песто алла дженовезе

  • 100 мл Мляко

  • 1.2 л Терин, застлан с фолио

  • Сол, пипер

  • Олио

  • Вода

Приготвяне

Стъпка 1 /8

Пригответе съставките.

  • 600г Рикота
  • 4.5бр. Чушки на ивици
  • 6бр. Лист желатин, предварително накиснат
  • 90г Песто алла дженовезе
  • 100мл Мляко
  • 1.2л Терин, застлан с фолио
  • Сол, пипер

Стъпка 2 /8

Обелете, почистете семето и нарежете чушките на тънки ивици.

  • 4.5бр. Чушки на ивици

Стъпка 3 /8

Накиснете желатина в студена вода.

  • 6бр. Лист желатин, предварително накиснат
  • Вода

Стъпка 4 /8

Подправете рикотата с песто, сол и черен пипер. Излейте млякото в тигана. Добавете изцедения желатин. След като се разтопи, добавете рикотата. Изплакнете тигана.

  • 600г Рикота
  • 6бр. Лист желатин, предварително накиснат
  • 90г Песто алла дженовезе
  • 100мл Мляко
  • 1.2л Терин, застлан с фолио

Стъпка 5 /8

Излейте олиото в тигана. Запържете нарязаните на ивици чушки, с кората надолу в течение на 5 минути (на два пъти, ако е необходимо).

  • 4.5бр. Чушки на ивици
  • Олио

Стъпка 6 /8

Налейте в тигана 200 мл вода. Сложете чушките в кошничката за готвене на пара.

  • 4.5бр. Чушки на ивици
  • Вода

Стъпка 7 /8

Приготвяне под налягане.

Стъпка 8 /8

Редуващи се слоеве рикота и чушки в терина. Дръжте го в хладилника 12 часа, преди да го обърнете и сервирате.