Торта с кафе и орехи
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
8 порции
85 г Орехи
225 г брашно
1 ч.л. Бакпулвер
2 ч.л. Разтворимо кафе
3 с.л. Топла вода
225 г Размекнато масло
225 г Пудра захар
4 яйца
155 г размекнато масло
280 г Пудра захар
2.5 ч.л. Разтворимо кафе
1 ч.л. Вода
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /7
За блата на тортата: Накълцайте орехите с нож. Смесете брашното и бакпулвера. Разтворете разтворимото кафе в гореща вода.
Стъпка 2 /7
Разбийте размекнатото масло с пудрата захар до гладка кремообразна смес. След това добавете яйцата едно по едно, като редувате с по 1 супена лъжица от сместа от брашно и мая. Добавете кафето и останалите брашно и мая и разбъркайте хубаво. Добавете натрошените ядки и разбъркайте.
Стъпка 3 /7
Поставете парче хартия за печене на дъното на тавата за печене. Изсипете тестото и го загладете отгоре. Поставете тавата във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете настройката за жълт цвят с бутона M и натиснете OK. След като загрее, гответе 20 минути.
Стъпка 4 /7
Поставете блата върху метална решетка, махнете хартията за печене и го оставете да изстине напълно, преди да го разрежете на два еднакви по големина правоъгълника.
Стъпка 5 /7
За крема: разбийте маслото с електрически миксер, докато се получи гладка бяла смес.
Стъпка 6 /7
След това лъжица по лъжица добавете пудрата захар, като продължавате да разбивате. Разредете разтворимото кафе с вода и го добавеете към сметаната.
Стъпка 7 /7
Сложете крема в хартиен пош и покрийте с него повърхността на единия блат. Поставете отгоре втория блат и декорирайте с останалия крем. Охладете в хладилник за поне 30 минути преди да сервирате.