Флан а ла Киш Лорен
- Общо време 2ч.
- 15мин.
Приготвяне - 45мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
6 порции
2 с.л. Свинска мас или растително масло
200 г Пушен бекон, на кубчета (или ивици)
6 Яйца
60 cl Крем фреш
20 cl Мляко
Сол, пипер
3 щипки Щипка(и) индийско орехче
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
2с.л. Свинска мас или растително масло 200г Пушен бекон, на кубчета (или ивици) 6 Яйца 60cl Крем фреш 20cl Мляко Сол, пипер 3щипки Щипка(и) индийско орехче
Стъпка 2 /6
Смесете в купа яйцата, сметана, мляко, пипер, индийско орехче и малко сол. Изсипете сместа във формата за печене.
6 Яйца 60cl Крем фреш 20cl Мляко Сол, пипер 3щипки Щипка(и) индийско орехче
Стъпка 3 /6
Разтопете свинската мас. Пригответе бекона, като разбърквате от време на време.
2с.л. Свинска мас или растително масло 200г Пушен бекон, на кубчета (или ивици)
Стъпка 4 /6
Изсипете сместа във формата за печене. Поставете кошничката за готвене на пара и 200 мл вода в тигана. Поставете формата за печене, покрита с опаковъчно фолио отвътре.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Сервирайте го с лъжица, топъл или охладен.