Фритата със задушени зеленчуци
- Общо време 17мин.
- 5мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
450 г Малки тиквички
9 бр. Яйца
9 бр. Листа босилек, нарязан
15 бр. Стръкове салатен лук
4 с.л. Зехтин
Сол, пипер
Аксесоари
Форма за кекс
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
450г Малки тиквички 9бр. Яйца 9бр. Листа босилек, нарязан 15бр. Стръкове салатен лук 4с.л. Зехтин Сол, пипер
Стъпка 2 /7
Накълцайте на ситно подправките.
9бр. Листа босилек, нарязан 15бр. Стръкове салатен лук
Стъпка 3 /7
Разбийте яйцата с 2 супени лъжици олио, подправките, сол и черен пипер. Излейте сместа във форма за печене.
9бр. Яйца 9бр. Листа босилек, нарязан 15бр. Стръкове салатен лук 4с.л. Зехтин Сол, пипер
Форма за кекс
Стъпка 4 /7
Запържете тиквичките с 1 супена лъжица зехтин за 5 минути и ги добавете във формата.
450г Малки тиквички 4с.л. Зехтин
Форма за кекс
Стъпка 5 /7
Покрийте формата, сложете я в кошничката и налейте 200 мл вода в тенджерата.
Форма за кекс
Стъпка 6 /7
Приготвяне под налягане
Стъпка 7 /7
Сервирайте с малко настъргано сирене и зелена салата.