Хайвер от артишок
- Общо време 22мин.
- 15мин.
Приготвяне - 7мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
300 г Сърцевини от артишок
0.5 Лимон(и)
0.5 Чесън
8 cl Зехтин
0.5 ч.л. Млян кимион
0.5 ч.л. Захар
2 резена Хляб за сандвичи, препечен
5 Босилек (по желание)
Сол
Пипер
250 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе съставките.
300г Сърцевини от артишок 0.5 Лимон(и) 0.5 Чесън 8cl Зехтин 0.5ч.л. Млян кимион 0.5ч.л. Захар 2резена Хляб за сандвичи, препечен 5 Босилек (по желание) Сол Пипер
Стъпка 2 /4
Сложете сърцевините от артишок в кошничката за готвене на пара, а кошничката сложете в купата с 250 мл вода.
300г Сърцевини от артишок
Стъпка 3 /4
Приготвяне под високо налягане
Стъпка 4 /4
Блендирайте артишока в купа с останалите съставки. Охлаждайте преди консумация.
0.5 Лимон(и) 0.5 Чесън 8cl Зехтин 0.5ч.л. Млян кимион 0.5ч.л. Захар 2резена Хляб за сандвичи, препечен 5 Босилек (по желание) Сол Пипер