Шишчета Якитори с пиле и гъби
- Общо време 1ч. 22мин.
- 10мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
6 порции
600 г Пилешки филенца
300 г гъби
12 cl Соев сос
12 cl Мирин
6 с.л. Оризов оцет
50 г кафява захар
3 скилидка Накълцан чесън
5 с.л. Настърган джинджифил
3 Пролетен лук, нарязан
1 Спрей с мазнина за готвене
Аксесоари
Грил решетка Стандартна решетка
Приготвяне
Стъпка 1 /9
В малка купа смесете соевия сос, мирина, оризовия оцет, кафявата захар, чесъна и джинджифила. Разпределете соса в 2 малки купички. Нарежете пилешкото месо на кубчета и го добавете в първата купа с маринатата. Покрийте и оставете 1 час в хладилника.
Стъпка 2 /9
Нарежете гъбите на две (или ги оставете цели, ако са малки). Сложете ги във втората купа с марината. Накиснете за 15 минути бамбуковите пръчици във вода.
Стъпка 3 /9
След като пилето се маринова, нанижете го на шишчетата. Оставете маринатата настрана. Нанижете гъбите на шишчетата.
Стъпка 4 /9
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Уверете се, че грил решетката е поставена в чекмедже 1. Изберете програма ГРИЛ на 200°C за 12 минути. Все още не поставяйте продуктите на грил решетката, уредът ще започне автоматично да загрява. Включете чекмедже 2. Изберете програма ЗЕЛЕНЧУЦИ на 180°C за 12 минути. Сложете шишчетата с гъби на грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 5 /9
Когато уредът издаде звуков сигнал и на дисплея се покаже "Add (Добавете)", значи грилът е загрял. Сложете пилешките шишчета на грил решетката в чекмедже 1, напръскайте с олио и затворете чекмеджето. Готвенето ще продължи автоматично.
Стъпка 6 /9
Завъртете шишчетата по средата на времето за готвене и ги полейте с малко марината.
Стъпка 7 /9
Проверете дали шишчетата са готови и гответе още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 8 /9
Загрейте останалата марината в тиган, докато леко се сгъсти.
Стъпка 9 /9
Поднесете шишчетата веднага. Поръсете с зелен лук и поднесете с останалия сос.