Шишчета с наденица и зеленчуци
- Общо време 1ч.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 с.л. сусамово олио
2 с.л. Неутрална мазнина
5 с.л. Соев сос
1 с.л. Пчелен мед
1 с.л. Сушена мащерка
1 ч.л. Лук на прах
1 Тиквичка
1 червен пипер
2 Варени царевици на кочан
600 г Италиански наденички
Неутрална мазнина
Сусам
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Изсипете сусамовото олио, неутралната мазнина, соевия сос, меда, мащерката и лука на прах в плитък съд. Разбъркайте.
Стъпка 2 /7
Измийте и подсушете тиквичките и чушката. Нарежете тиквата на шайби с дебелина 1 см. Разрежете чушката на две, за да я почистите от семките. След това я нарежете на големи квадратчета с размери 2 см х 2 см.
Стъпка 3 /7
Нарежете кочана царевица на шайби с дебелина 2 см. Нарежете колбасите на парчета с дебелина 3 см.
Стъпка 4 /7
Набучете парчетата зеленчуци и наденица върху шишчетата, като редувате царевица, тиквичка, чушка и пушен колбас. Направете поне 8 шишчета.
Стъпка 5 /7
Намажете шишчетата с марината, добавете останалата част от маринатата и оставете да се мариноват 30 минути, като разбърквате от време на време.
Стъпка 6 /7
Отворете грила в позиция Барбекю. завъртете копчето отстрани на позиция 3. След като загрее, поставете шишчетата върху грил плочата и гответе 10 до 15 минути, като ги обръщате редовно. От време на време поливайте шишчетата с малко марината.
Стъпка 7 /7
Поръсете с печен сусам и сервирайте веднага.