Панирани пилешки пържоли
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (19)
Easy Fry Silence, уред за готвене с горещ въздух, 5 л, безшумна технология, система Easy Clean & Store, неръждаема стомана Уред за готвене с горещ въздух Tefal Easy Fry Silence 7L, тих и компактен, със свалящ се преден панел на чекмеджето Easy Fry Compact, Уред за готвене с горещ въздух EY145810, 3л., Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Открийте пълната гама Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
50 г брашно
1 Яйце
60 г галета
1 ч.л. Чесън на прах
2 Тънки пилешки (пуешки) пържоли
0.5 Лимон, нарязан на две
Сол и черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Пригответе три дълбоки чинии за галетата: в първата сложете брашното, подправено със сол и черен пипер. Във втората разбийте яйцата. В третата смесете галетата с чесъна на прах. Оваляйте всяка пилешка пържола в брашното, изтръскайте от него излишното брашно, след което я потопете в разбитото яйце. Накрая я оваляйте в галетата.
Стъпка 2 /4
Сложете пилешките пържоли в тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /4
По средата на времето за готвене обърнете пържолите.
Стъпка 4 /4
Сервирайте веднага с резен лимон и запечени с пармезан броколи.




