Пържоли от карфиол и бекон от моркови
- Общо време 1ч. 43мин.
- 33мин.Приготвяне 
- 40мин.Приготвяне 
- 30мин.Охлаждане 
Съвместими уреди (4)
Съставки
4 порции
- 1 Голяма глава карфиол 
- 7 cl Зехтин 
- 2 Лимони 
- 2 Ситно нарязан чесън 
- 1 ч.л. Мед 
- Сол, черен пипер 
- 4 cl Соев сос 
- 1 с.л. Кленов сироп 
- 1 с.л. Тахан 
- 0.5 с.л. Червен пипер 
- 1 с.л. Чесън на прах 
- 3 Моркови 
- 1 щипка Лют червен пипер на прах 
- 15 г Нарязан пресен магданоз 
Аксесоари
- Разделител 
- Грил решетка 
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Отстранете листата на карфиола. Отрежете стъблото, за да създадете плоска основа за поставяне на карфиола върху дъската за рязане. Използвайте голям, добре наточен нож, за да нарежете филийки с дебелина около 2 см.
Стъпка 2 /7
В малка купа смесете зехтина, сока и кората на един лимон, чесъна и меда. Намажете всяка пържола от карфиол от едната страна със зехтина и лимоновия сос. Овкусете със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /7
В голяма купа смесете соевия сос, зехтина, кленовия сироп, тахана, червения пипер, чесъна на прах, солта и черния пипер.
Стъпка 4 /7
Обелете морковите. С помощта на белачка обелете морковите отгоре надолу, за да се получат ленти с размер на парче бекон.
Стъпка 5 /7
Сложете лентите от моркови в купата и ги мариновайте за поне 30 минути.
Стъпка 6 /7
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Щракнете върху бутона Sync (Синхронизиране) и изберете режим VEGETABLES (Зеленчуци) за P1. За P2 изберете режим MEAT (Месо). Първо добавете половината пържоли от едната страна на разделителя и започнете да готвите. Когато таймерът прозвучи, обърнете пържолите и намажете другата страна на пържолите със соса. Поставете лентите от моркови от другата страна на разделителя и продължете готвенето.
Стъпка 7 /7
След като приключите, повторете процеса с втората партида. Поръсете готовите пържоли с лют червен пипер и нарязан пресен магданоз. Сервирайте с парчетата „бекон“.






