Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Сьомга на хапки с чесново масло

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 16мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    6мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 700 г Пресни филета от сьомга (около 6 броя)

  • 3 с.л. Зехтин

  • 2 щипки Пушен червен пипер

  • 2 ч.л. Копър

  • Сол и пипер

  • 50 г Масло от чесън и магданоз

  • 5 ч.л. Лимонов сок

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Нарежете сьомгата на хапки. Сложете парчетата в голяма купа със зехтина, пушения червен пипер, копъра, солта и черния пипер. Разбъркайте внимателно.

  • 700г Пресни филета от сьомга (около 6 броя)
  • 3с.л. Зехтин
  • 2 Пушен червен пипер
  • 2ч.л. Копър
  • Сол и пипер

Стъпка 2 /4

Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 200°C за 6 минути (регулирайте времето за готвене по ваш вкус). Поставете 4 парчета риба върху грил решетката в чекмедже 1. Включете чекмедже 2. Изберете програма РИБА на 200°C за 6 минути (регулирайте времето за готвене според вашия вкус). Поставете 2 парчета риба върху грил решетката в чекмедже 2. Натиснете START, за да започне готвенето.

Стъпка 3 /4

Уверете се, че рибата е добре сготвена – може да отнеме различно време в зависимост от размера на парчетата. Гответе още 1 минута, ако е необходимо, докато месото порозовее и стане достатъчно твърдо, за да се раздробява лесно с вилица.

Стъпка 4 /4

Разтопете чесновото масло в микровълновата за 15-30 секунди, разбъркайте с лимоновия сок и изсипете върху рибата. Сервирайте веднага. Сервирайте с гарнитура зеленчуци по средиземноморски. Може да се сервира и с ориз или спагети.

  • 50г Масло от чесън и магданоз
  • 5ч.л. Лимонов сок