Терин с рикота и чушки
- Общо време 23мин.
- 15мин.Приготвяне 
- 8мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съвместими уреди (6)
Съставки
6 порции
- 600 г Рикота 
- 4.5 бр. Чушки на ивици 
- 6 бр. Лист желатин, предварително накиснат 
- 90 г Песто алла дженовезе 
- 100 мл Мляко 
- 1.2 л Терин, застлан с фолио 
- Сол, пипер 
- Олио 
- Вода 
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Обелете, почистете семето и нарежете чушките на тънки ивици.
Стъпка 3 /8
Накиснете желатина в студена вода.
Стъпка 4 /8
Подправете рикотата с песто, сол и черен пипер. Излейте млякото в тигана. Добавете изцедения желатин. След като се разтопи, добавете рикотата. Изплакнете тигана.
Стъпка 5 /8
Излейте олиото в тигана. Запържете нарязаните на ивици чушки, с кората надолу в течение на 5 минути (на два пъти, ако е необходимо).
Стъпка 6 /8
Налейте в тигана 200 мл вода. Сложете чушките в кошничката за готвене на пара.
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Редуващи се слоеве рикота и чушки в терина. Дръжте го в хладилника 12 часа, преди да го обърнете и сервирате.








