Fish and Chips (Пържена риба с пържени картофи)
- Общо време 55мин.
- 20мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
За рибата:
60 г брашно
60 г Царевично брашно
120 г брашно
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. Лук на прах
0.5 ч.л. Сода бикарбонат
Сол и пипер
22 cl Бира
4 филе Атлантическа треска
3 с.л. Неутрална мазнина
Замразени пържени картофи:
800 г Пържени картофи
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Подсушете добре рибата с кухненска хартия. В дълбок съд смесете първата порция брашно с царевичното брашно. В друга дълбока чиния смесете втората порция брашно, чесъна и лука на прах, содата бикарбонат, солта, черния пипер и бирата. Потопете всяко парче риба треска в сместа от брашно и царевично брашно и след това в бирената панировка. Потопете отново всяко парче обратно в микса от брашно и царевично брашно.
Стъпка 2 /5
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете програма РИБА на 180°C за 12 минути. Сложете филетата от атлантическа треска на грил решетката в чекмедже 1. Леко ги намажете с масло. Включете чекмедже 2. Изберете програма ПЪРЖЕНИ КАРТОФИ на 200°C за 35 минути. Сложете картофите на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 3 /5
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 4 /5
Уверете се, че рибата е добре сготвена. Нужното време за готвене може да варира в зависимост от размера на парчетата. Увеличете времето с още една минута, ако е необходимо, докато месото започне да се раздробява лесно с вилица.
Стъпка 5 /5
Сервирайте рибата с пържени картофки и пюре от грах с мента. Сервирайте с няколко резенчета лимон и сос тартар.