Penne All'arrabbiatta (Пикантна паста с доматено-чеснов сос)
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
450 г Mесести домати, обелени и нарязани на четвъртини
1 с.л. Зехтин
2 броя Скилидки чесън, добре счукани
1 броя Малка глава лук, смачкана на паста
0.5 с.л. Натрошени сухи люти чушки (намалете количеството, ако не обичате люто)
0.5 ч.л. Сух риган
Сол и прясно смлян пипер
400 г Паста Пене
2 с.л. Пресен босилек, ситно нарязан
2 с.л. Пресни листа магданоз, ситно нарязани
Прясно настърган пармезан
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Загрейте зехтин в тиган Тefal с диаметър 20 см и внимателно добавете счукания чесън и лука. Задушете за около 3 минути или докато омекнат. Добавете доматите, натрошените сухи люти чушки и ригана.
Стъпка 2 /3
Спукайте ципата на доматите с острия край на лъжицата. Покрийте с капак и задушете за 20 минути. От време на време разбърквайте. Дръжте на котлона, докато течността се редуцира и сосът се сгъсти. Междувременно налейте подсолена вряла вода в съд за приготвяне на паста Tefal. Сварете пастата, както е указано на етикета или докато стане al dente (твърдо сварена), след което отцедете.
Стъпка 3 /3
Сервирайте в затоплени купи и залейте с един черпак от соса. Накълцайте пресен босилек и магданоз и поръсете. Настържете и пармезан.