Penne All'arrabbiatta (Пикантна паста с доматено-чеснов сос)
Tefal
Рецепта на Tefal

Penne All'arrabbiatta (Пикантна паста с доматено-чеснов сос)

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 30мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 450 г Mесести домати, обелени и нарязани на четвъртини

  • 1 с.л. Зехтин

  • 2 броя Скилидки чесън, добре счукани

  • 1 броя Малка глава лук, смачкана на паста

  • 0.5 с.л. Натрошени сухи люти чушки (намалете количеството, ако не обичате люто)

  • 0.5 ч.л. Сух риган

  • Сол и прясно смлян пипер

  • 400 г Паста Пене

  • 2 с.л. Пресен босилек, ситно нарязан

  • 2 с.л. Пресни листа магданоз, ситно нарязани

  • Прясно настърган пармезан

Приготвяне

Стъпка 1 /3

Загрейте зехтин в тиган Тefal с диаметър 20 см и внимателно добавете счукания чесън и лука. Задушете за около 3 минути или докато омекнат. Добавете доматите, натрошените сухи люти чушки и ригана.

Стъпка 2 /3

Спукайте ципата на доматите с острия край на лъжицата. Покрийте с капак и задушете за 20 минути. От време на време разбърквайте. Дръжте на котлона, докато течността се редуцира и сосът се сгъсти. Междувременно налейте подсолена вряла вода в съд за приготвяне на паста Tefal. Сварете пастата, както е указано на етикета или докато стане al dente (твърдо сварена), след което отцедете.

Стъпка 3 /3

Сервирайте в затоплени купи и залейте с един черпак от соса. Накълцайте пресен босилек и магданоз и поръсете. Настържете и пармезан.