Огретен с аспержи
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
20 Аспержи
3 с.л. Зехтин
20 cl Зеленчуков бульон
50 г Галета
25 г Настърган пармезан
1 ч.л. Сушен риган
Сол, пипер
Аксесоари
Съдове Ingenio
Приготвяне
Стъпка 1 /7
С малък нож отстранете „люспите“ от зелените аспержи. Отрежете долната част, за да отстраните твърдата част.
Стъпка 2 /7
Загрейте големия тиган за пържене Ingenio на силен огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките. Изсипете 2/3 от зехтина, добавете аспержите и подправете със сол. Пържете аспержите в продължение на 3 минути, като ги обръщате периодично.
Стъпка 3 /7
Добавете зеленчуковия бульон, покрийте и намалете огъня. Оставете да се готви за 4 минути. Времето за готвене може да варира в зависимост от размера на аспержите. Проверете дали са сготвени, като ги боцнете с върха на нож и проверите твърдостта им. Следва да са готови и леко хрупкави.
Стъпка 4 /7
Загрейте грила на фурната на 210°C.
Стъпка 5 /7
В голяма купа смесете галетата, пармезана, останалия зехтин и ригана. Овкусете със сол и пипер.
Стъпка 6 /7
Поръсете галетата върху аспержите. Поставете тигана във фурната и отстранете дръжката Ingenio. Оставете да покафенее за 3 – 4 минути в зависимост от фурната.
Стъпка 7 /7
Сервирайте директно и се насладете.