Печена паста с фета
- Общо време 40мин.
- 10мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
100 г Сурова паста фарфале
2 с.л. Зехтин
24 Чери домати
4 листо Босилек
0.5 Лимон
1 с.л. Кедрови ядки
Сол, пипер
180 г Фета
Аксесоари
Висока тенджера/тенджера касерола
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе пастата фарфале във вряща вода до готовност „ал денте“. Отцедете и добавете половината зехтин, разбъркайте и оставете настрана.
Стъпка 2 /8
Загрейте фурната предварително на 220°C.
Стъпка 3 /8
Нарежете чери доматите на половинки. Нарежете босилека на дребно.
Стъпка 4 /8
В купа смесете чери доматите с босилека, лимоновата кора и кедровите ядки.
Стъпка 5 /8
Добавете останалия зехтин, подправете и разделете в мини гювечетата.
Стъпка 6 /8
Нарежете фетата на големи кубчета и поръсете чери доматите отгоре.
Стъпка 7 /8
Поставете капаците на гювечетата и печете за 20 минути.
Стъпка 8 /8
Извадете съдовете, отстранете капаците, добавете паста фарфале, разбъркайте и директно сервирайте.