Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Брюкселско зеле в стил Цезар

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 30мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

2 порции

  • 250 г Брюкселско зеле

  • 50 г Хляб

  • 1 с.л. Зехтин

  • 2 резена Пушен бекон

  • 1 Чесън

  • 0.5 с.л. Лимонов сок

  • 2 филе Аншоа в масло

  • 0.5 ч.л. Горчица

  • 30 г Майонеза

  • 1 с.л. Течна сметана

  • 10 г Настърган пармезан

  • 10 г пармезанови стърготини

  • Чушка

Аксесоари

  • Парна кошница
    Парна кошница

Приготвяне

Стъпка 1 /10

Подгответе съставките.

  • 250г Брюкселско зеле
  • 50г Хляб
  • 1с.л. Зехтин
  • 2 Пушен бекон
  • 1 Чесън
  • 0.5с.л. Лимонов сок
  • 2филе Аншоа в масло
  • 0.5ч.л. Горчица
  • 30г Майонеза
  • 1с.л. Течна сметана
  • 10г Настърган пармезан
  • 10г пармезанови стърготини
  • Чушка

Стъпка 2 /10

Нарежете чесъна.

  • 1 Чесън

Стъпка 3 /10

Поставете брюкселското зеле в кошницата за готвене на пара.

  • 250г Брюкселско зеле
  • Парна кошница

Стъпка 4 /10

Налейте 250 мл вода в купата. Поставете кошницата вътре.

Стъпка 5 /10

Включете програма „Готвене на пара“ - ниво Boost.

Стъпка 6 /10

Извадете кошницата. Измийте и подсушете купата.

Стъпка 7 /10

Запечете хляба с олиото, бекона и половината чесън, като го обръщате редовно.

  • 50г Хляб
  • 1с.л. Зехтин
  • 2 Пушен бекон
  • 1 Чесън

Стъпка 8 /10

За да направите соса, смесете останалата част от чесъна с другите съставки.

  • 1 Чесън
  • 0.5с.л. Лимонов сок
  • 2филе Аншоа в масло
  • 0.5ч.л. Горчица
  • 30г Майонеза
  • 1с.л. Течна сметана
  • 10г Настърган пармезан
  • Чушка

Стъпка 9 /10

Добавете брюкселското зеле в соса.

Стъпка 10 /10

Поръсете с крутоните и малко пармезан. Сервирайте.

  • 10г пармезанови стърготини