Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Кускус от карфиол с фета сирене, пиле и зеленчуци

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 47мин.
  • Приготвяне
    22мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 6 cl Зехтин

  • 1 Лимон (био)

  • 2 ч.л. Гарам масала

  • 2 ч.л. Сироп от агаве (или кленов сироп)

  • Сол

  • 700 г Пилешки гърди

  • 600 г Карфиол

  • 100 г Лук

  • 100 г Червена чушка

  • 100 г Жълта чушка

  • 250 г Аспержи

  • Пипер

  • 80 г Фета

Аксесоари

  • тиган
    тиган

Приготвяне

Стъпка 1 /10

Разбъркайте в купа половината мазнина, лимоновата кора, половината лимонов сок, половината гарам масала, сиропа от агаве и солта.

  • 6cl Зехтин
  • 1 Лимон (био)
  • 2ч.л. Гарам масала
  • 2ч.л. Сироп от агаве (или кленов сироп)
  • Сол

Стъпка 2 /10

Нарежете пилето на кубчета. Поставете го в маринатата и оставете настрана.

  • 700г Пилешки гърди

Стъпка 3 /10

Измийте карфиола и отстранете розичките. Настържете ги на едро. Обелете и нарежете лука на кубчета. Измийте чушките и ги нарежете на дребно. Измийте аспержите и ги нарежете на парченца х 1 см. Оставете главите цели.

  • 600г Карфиол
  • 100г Лук
  • 100г Червена чушка
  • 100г Жълта чушка
  • 250г Аспержи

Стъпка 4 /10

Загрейте тиган за пържене на силен огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Запечете месото за 5 – 7 минути или докато стане златистокафяво. оставете настрана и дръжте месото топло.

  • 700г Пилешки гърди

Стъпка 5 /10

Изсипете останалото мазнина. Запържете лука с останалата част гарам масала на среден огън за 2 минути.

  • 6cl Зехтин
  • 2ч.л. Гарам масала
  • 100г Лук

Стъпка 6 /10

Добавете аспержите и чушките. Овкусете със сол и черен пипер и сотирайте на силен огън за 5 минути.

  • Сол
  • 100г Жълта чушка
  • 250г Аспержи
  • Пипер

Стъпка 7 /10

Намалете температурата и оставете зеленчуците да къкрят за 3 минути.

Стъпка 8 /10

Междувременно загрейте друг тиган и изпържете карфиола на силен огън за 3 минути. Овкусете със сол и пипер.

  • Сол
  • 600г Карфиол
  • Пипер

Стъпка 9 /10

Смесете кускуса от карфиол със зеленчуците. Добавете пилето и соковете му. Оставете да се готви още 2 минути.

Стъпка 10 /10

Поръсете ястието с натрошено фета сирене. Поръсете с малко лимонов сок и подправете със сол и черен пипер, ако е необходимо.

  • 80г Фета

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
28мин.

Палачинки със зеленчуци и сирене фета

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Палачинки със зеленчуци и сирене фета
Tefal
Tefal
45мин.

Пиле със сирене фета, маслини и картофи

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пиле със сирене фета, маслини и картофи
Tefal
Tefal
28мин.

Дип от чушки и фета сирене

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Дип от чушки и фета сирене
Tefal
Tefal
1ч.

Frittata with zucchinis and feta cheese

Оценка четири звезди (средна)

1 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Frittata with zucchinis and feta cheese
Tefal
Tefal
38мин.

Пилешко с кускус

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Пилешко с кускус