Тако с пиле тика
- Общо време 18мин.
- 10мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1 Лук, обелен и нарязан
2 скилидка Обелен и пресован чесън
2 сантиметър Джинджифил, обелен и настърган
400 г Тънко нарязани пилешки филета
2 ч.л. Индийски микс „Тика масала“
3 с.л. Доматено пюре
5 cl Кокосово мляко
2 с.л. Зехтин
Сол, пипер
За гарниране:
8 Тортили
100 г Измита и изсушена рукола
2 Морков, обелени и нарязани на лентички, подобни на талиатели
1 Лайм
1 Зелена люта чушка (по избор)
Кориандър
Аксесоари
тиган
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Загрейте тигана на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да добавите съставките.
Стъпка 2 /4
Изсипете зехтина в тигана и запържете лука, чесъна и джинджифила, докато омекнат. Добавете пилето и запечете всичко на среден огън.
Стъпка 3 /4
Поръсете с тика масала и разбъркайте добре, като продължавате да запичате. Добавете доматената паста и кокосовото мляко. Разбъркайте добре, намалете огъня и гответе още 3 минути, като разбърквате периодично. Подправете.
Стъпка 4 /4
Затоплете тортилите за няколко секунди и ги сервирайте с рукола, пиле, лентички морков, люти чушки и малко сок от лайм.