Киноа с шоколад
- Общо време 32мин.
- 5мин.Приготвяне 
- 27мин.Приготвяне 
- 0мин.Охлаждане 
Съставки
4 порции
- 200 г Киноа 
- 4 кубче Черен шоколад 
- 25 cl Неподсладено бадемово мляко 
- 25 cl Кокосово мляко 
- 1 щипка Сол 
- 2 с.л. Неподсладено какао 
- 3 с.л. Кленов сироп 
- 1 ч.л. Екстракт от ванилия 
Аксесоари
- Съдове Ingenio 
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Уверете се, че сте отстранили дръжката Ingenio, когато готвите в тава и/или във фурната.
Стъпка 2 /5
Изплакнете киноата добре под студена вода. Нарежете парченцата шоколад.
Стъпка 3 /5
Загрейте касерола и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Запечете киноата за 2 минути.
Стъпка 4 /5
Добавете бадемовото мляко, кокосовото мляко и солта. Оставете на огъня за 15 – 25 минути в зависимост от използваната киноа и разбърквайте периодично, докато течността почти се абсорбира.
Стъпка 5 /5
Добавете какаото на прах, кленовия сироп, ваниловия екстракт и шоколада. Разбъркайте добре и сервирайте топло.

