Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Филе от треска с масло, каперси и лимон

ratings.0

- /5 -

  • Общо време 35мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 4 резена Хляб за сандвичи

  • 2 Лимони

  • 4 филе Треска

  • 30 г Неосолено масло (крутони)

  • 1 с.л. Растителна мазнина

  • 100 г Неосолено масло (риба)

  • Сол, пипер

  • 40 г Каперси

  • 1 Магданоз

Аксесоари

  • тиган
    тиган

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Нарежете филиите на кубчета. Обелете един лимон и нарежете сърцевината на малки парченца. Изстискайте сока от другия лимон. Попийте филетата, докато ги изсушите.

  • 4 Хляб за сандвичи
  • 2 Лимони
  • 4филе Треска

Стъпка 2 /6

Загрейте тигана и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено. Разтопете маслото.

  • 30г Неосолено масло (крутони)

Стъпка 3 /6

Добавете мазнинато и сотирайте крутоните, докато станат златисти. оставете настрана на кухненска хартия. Избършете тигана с хартия.

  • 4 Хляб за сандвичи
  • 1с.л. Растителна мазнина

Стъпка 4 /6

Разтопете маслото. Поставете филетата от треска в тигана и гответе, докато покафенеят добре, като ги обливате регулярно с масло. Овкусете със сол и пипер. Оставете рибата настрани.

  • 4филе Треска
  • 100г Неосолено масло (риба)
  • Сол, пипер

Стъпка 5 /6

Добавете каперсите и лимоновия сок разбъркайте добре.

  • 2 Лимони
  • 40г Каперси

Стъпка 6 /6

Поставете филетата в съд за сервиране. Поръсете с нарязан магданоз, парченца лимон и крутони. Облейте с овкусеното масло. Сервирайте.

  • 1 Магданоз