Цветен рататуй
- Общо време 1ч. 13мин.
- 25мин.
Приготвяне - 33мин.
Приготвяне - 15мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
1 Патладжан
15 г Едра сол
2 Тиквички
3 Червени чушки
2 Домати
4 с.л. Зехтин
1 Лук
4 скилидка Чесън
170 г Черни маслини
60 г Каперси
2 с.л. Нарязан босилек
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Измийте и нарежете патладжана на малки кубчета (х 1 см). Поставете кубчетата в съд и добавете едрата сол. Смесете и оставете патладжаните да се отцедят за 15 минути.
Стъпка 2 /6
Междувременно измийте и нарежете тиквичките, чушките и доматите на кубчета х 1 см. оставете настрана. Изплакнете и отцедете патладжаните.
Стъпка 3 /6
Загрейте тиган за пържене на среден огън и изчакайте, докато термичното обозначение се оцвети напълно в червено, преди да запечете съставките. Добавете мазнинато и гответе нарязания лук и чесън в продължение на 2 минути. Когато станат прозрачни, добавете патладжана, тиквичките, чушките и доматите. Смесете.
Стъпка 4 /6
Поставете капака и намалете огъня. Оставете да къкри в продължение на 30 минути, като разбърквате периодично.
Стъпка 5 /6
Когато рататуят е готов, подправете на вкус и добавете маслините, каперсите и босилека.
Стъпка 6 /6
Насладете му се веднага с риба или птиче филе.